Benodigdheden
200 g garnalen
3 stelen prei
1 teentje knoflook
1 Spaanse peper
1 l water
400 ml kokosmelk
2 el rode currypasta
6 takjes koriander
10 g Parmezaanse kaas
snufje zout
1 klontje roomboter
Bereiding
Breng het water aan de kook. Snij de prei in ringen en de knoflook fijn, snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de pitjes en snij fijn, bak met een klontje roomboter en snufje zout aan in een soeppan voor ongeveer 5 minuten. Snij ondertussen de koriander klein en rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de currypasta toe in de pan en roer goed. Voeg vervolgens een liter heet water, de garnalen en 3/4 van de gesneden koriander toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender. Zet de pan terug op het vuur, roer de kokosmelk er doorheen en verwarm nog even.
Serveer de soep met verse koriander en Parmezaanse kaas.
4 personen