Benodigdheden
bouillon
1 kg kippennekken
1 haantje
2 uien, grof gesneden
1⁄2 wortel, grof gesneden
2 preien, grof gesneden
4 stengels bleekselderij, grof gesneden
soep
2 el arachide- of zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
35 g verse gember, fijn geraspt
30 g verse laoswortel (galangal), geraspt
1 verse rode chilipeper, zonder zaadlijsten, fijngesneden
3 stengels citroengras, gekneusd en in drieën
4 tenen knoflook, fijngesneden
40 g tomatenpuree
6 el ketjap manis
3 el ketjap asin
1 el sambal oelek
5 el pindakaas
kokosballetjes
1 grote of 2 kleine bakbananen
25 g gedroogde, geraspte kokos
zonnebloemolie, om in te frituren
garnering
125 g taugé
4 el pinda’s, grof gehakt
2 lente-uien, in ringetjes
4 el koriander, grof gehakt
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Pindasoep met banaan-kokosballetjes’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen
Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.
Geef een reactie