Het perfecte diner voor koude avonden wanneer je alleen maar een snel hap wil bereiden en bij het haardvuur wil kruipen.
Benodigdheden
1 el sesamolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt of geraspt
2 cm verse gember, geraspt
1 el chili pasta
2 groene uien, gehakt
850 ml groentebouillon
65 g romige pindakaas
2 el sojasaus
1 blik ongezoete kokosmelk
1 grote bos broccolini, stengels verwijderd
25 g verse koriander, gehakt
5 g verse munt, gehakt
85 g rijstnoedels
1 mango, in blokjes gesneden
gesneden komkommer en gehakte pinda’s voor het serveren
schil van 1 limoen
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember, chilipasta en groene uien toe. Kook 30 seconden tot 1 minuut tot het heerlijk begint te geuren. Voeg de pindakaas, sojasaus en kokosmelk en meng goed. Voeg de broccoli toe en kook ongeveer 8-10 minuten tot ze zacht zijn. Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zodra de broccoli zacht is, haal je het van het vuur en roer je de koriander en de munt erdoor. Schep de soep in kommen en voeg een grote handvol rijstnoedels toe. Top met mango, komkommer en pinda’s. Zest de limoen over elke kom en geniet!
Het recept ‘Pinda-noedelsoep met limoen en mango’ is afkomstig van Half-Baked Harvest.
Klik hier voor het volledige recept.