Peterseliewortel is een nog relatief onbekende groente. Het lijkt wat op een pastinaak maar met een subtiele peterselie smaak. Erg lekker in een originele soep!
Benodigdheden
100 g spekblokjes
250 g peterseliewortel
1 ui
1 teentje knoflook
10 g bladpeterselie
1 l kippenbouillon
1 el boter
50 ml olijfolie extra vierge
peper en zout
Bereiding
Schil de peterseliewortel en snij in grove blokjes. Snij de ui grof.
Verhit de boter in een kookpot en stoof de peterseliewortel en ui aan voor 5 minuten.
Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten doorkoken, mix glad met de staafmixer en kruid met peper en zout naar smaak.
Pel de look en mix deze fijn met de peterselie en de olijfolie.
Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan.
Schep de soep op, doe in elk bord wat spekblokjes en enkele druppels peterselie-olie. (De rest van de peterselie-olie kan je gebruiken voor andere bereidingen, bewaart 2 weken in de koelkast).
4 personen
Bron: 15 gram
Geef een reactie