Zin in kippensoep, maar dan net even anders? Ga eens voor deze Peruaanse variant van kippensoep. Lekker pittig door de jalapenopeper!
Benodigdheden
2 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
1 el jalapenopeper, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 snufje komijnpoeder, djinten
800 ml kippenbouillon met vlees
50 g witte rijst
100 g diepvriesdoperwten
1 bosje koriander en
2 takjes koriander om te garneren
0 5 limoen, uitgeperst
2 el kokosmelk
2 el olijfolie extra vergine
Verder nodig
zeef
blender
Bereiding
Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot, pepers, knoflook en komijn circa 5 minuten op een lage stand. Laat afkoelen en schep in een blender.
Zeef intussen het vlees uit de kippenbouillon en breng de bouillon aan de kook met de rijst. Voeg zodra de rijst gaar is de doperwten en het kippenvlees toe. Schakel de warmtebron uit.
Voeg de koriander toe aan het mengsel in de blender en maal helemaal fijn. Voeg het limoensap en een paar eetlepels van de bouillon toe en maal tot een gladde, groene saus.
Roer deze saus door de hete kippensoep en schenk in kommen. Giet een dun straaltje kokosmelk en een straaltje olijfolie in de Peruaanse kippensoep en garneer met een toefje koriander.
Wijnadvies
Indomita Sauvignon Blanc of Eco Balance Chardonnay
4 personen
Het recept ‘Peruaanse kippensoep’ komt van Boodschappen.