Een eenvoudig soepje, elegant afgewerkt, is de ideale starter voor een feestelijke maaltijd. Je kan de soep en garnituren op voorhand klaarmaken en je hoeft ze maar op te warmen net voor het serveren.
Benodigdheden
300 g pastinaken
1 sjalot
4 plakjes prosciutto
1 bakje tuinkers
500 ml kippenbouillon
50 ml room
1 el bloem
1 el boter
peper en zout
Bereiding
Vooraf te maken
Schil de pastinaak en snij in blokjes. Snij de sjalot fijn.
Verwarm de grill van de oven voor. Schik de plakjes prosciutto op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten onder de grill, tot de prosciutto uitgedroogd en krokant is. Verkruimel in kleine stukjes.
Verhit de boter in een kookpot en voeg de sjalot toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de blokjes pastinaak toe. Laat 5 minuten stoven, bestrooi met bloem, schep om en voeg dan de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout. Mix en zeef de soep.
Vlak voor het serveren
Warm de soep opnieuw op. Schenk in kleine glaasjes en werk af met een wolkje room, de crumble van prosciutto en enkele takjes tuinkers en serveer.
Tip
Knip een stukje van het matje van de tuinkers, op maat van een klein bloempotje. Zet het bloempotje met de tuinkers op tafel, met een klein schaartje erbij. Laat je gasten zelf hun soepje afwerken met de tuinkers.
4 personen
Bron: 15gram.be
Geef een reactie