Hij mag dan vooral bekend staan als weersbestendige wintergroente, ook in de lente doet pastinaak het goed. De delicate smaak doet denken aan die van wortelen, maar dan met een licht zoete, nootachtige ondertoon die neigt naar anijs.
Benodigdheden
60 g roomboter
3 tenen knoflook, fijngesneden
125 g ui, grof gesneden
1 l groentebouillon
500 g pastinaak, geschild, in blokjes
200 g knolselderij, geschild, in blokjes
gekruide pastinaak
1 el olijfolie
30 g boter
1 tl anijspoeder
½ tl komijnpoeder
100 g pastinaak, in blokjes
1 teen knoflook, fijngesneden
peterselie-olie
handvol peterselie, plat
75 ml olijfolie
1 teen knoflook
Bereiding
Het recept ‘Pastinaaksoep met peterselie-olie’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie