Vergeten groenten bestaan al lang niet meer, want tegenwoordig zijn pastinaken en knolselders opnieuw overal verkrijgbaar. Jeroen gebruikt deze ouderwetse groenten in een simpele, maar lekkere soep. Dankzij de zoete toetsen van pastinaak en het zure van de witte misopasta, krijgt deze soep een speels karakter. Ideaal om van te genieten na een lange herfstwandeling.
Benodigdheden
een flinke klont boter
4 ajuinen
1 kg pastinaak
½ knolselder
3 teentjes look
3 aardappelen
1 preistronk
3 l groentebouillon
1 el miso pasta
enkele takjes rozemarijn
enkele takjes tijm
enkele laurierblaadjes
½ dl maïsolie
½ dl olijfolie
1 bussel koriander
2 pakjes rivierkreeftjes
Bereiding
Het recept ‘Pastinaaksoep met miso, korianderolie en rivierkreeftjes‘ is afkomstig van Jeroen Meus.
Klassieke kost
100 klassiekers van vroeger en nu
In Klassieke kost toont Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus zijn diepgewortelde waardering voor het pure product. In 100 gerechten, die elk op hun manier klassiek zijn, brengt hij een ode aan de hedendaagse klassieke keuken.
Geef een reactie