Pastinaak en salie gaan lekker samen en de knapperige blaadjes salie geven je soep net iets extra’s.
Benodigdheden
800 g pastinaak
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 l water
1 el groente bouillon
2 el appelazijn
150 ml room – eventueel plantaardig
bosje verse salie
handje geroosterde hazelnoten
Bereiding
Snijd de uiteinden van de pastinaak en spoel ze schoon. Hak ze daarna in grove plakken.
Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit even aan. Voeg na twee minuten de pastinaak toe en fruit kort mee.
Schenk twee liter water in de pan samen met een eetlepel bouillon. Roer even door en zet de deksel op de pan. Laat alles een minuut of twintig zachtjes koken of totdat de pastinaak zacht is.
Pluk ondertussen de blaadjes van de salie. Verhit drie eetlepels olie in een koekenpan en bak de blaadjes salie op laag vuur totdat ze knapperig zijn. Schep ze uit de pan, laat even uitlekken op een vel keukenpapier en bewaar in een kommetje. Hak de walnoten grof en schep dit in een ander kommetje.
Pureer de soep met een staafmixer tot een romige soep en voeg de room toe. Vind je hem wat te dik? Voeg dan nog wat water toe. Proef de soep even en voeg naar smaak peper en zout toe. Roer de appelazijn door de soep.
Verdeel de soep over kommen op diepe borden en serveer de knapperige salie en hazelnoten erbij.
4 personen
Bron: beaufood.nl
Geef een reactie