Pasta e Fagioli is een stevige, klassieke Italiaanse soep gemaakt met pasta, bonen en groenten. Geserveerd met knapperig brood is het de beste vegetarische comfortfood die je je kunt wensen.
Benodigdheden
750 g gekookte cannellinibonen
2 middelgrote wortels
1 venkelknol of 2 kleine stengels selderij
3 teentjes knoflook
2 grote bladeren boerenkool of snijbiet, zonder stelen en gescheurd
1 theelepel verse rozemarijn
1 blik tomaten, 400 g
1 middelgrote ui
1 el tomatenpuree
1 l groentebouillon
100 g ditalini pasta, kleine elleboogpasta of een andere kleine pastavorm werkt ook goed
1 tl zeezout
versgemalen zwarte peper
een paar snufjes rode pepervlokken
2 el extra vierge olijfolie
1 stuk Parmezaanse kaas, schil
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortels en venkel toe. Laat de groenten heel zacht worden door ze af en toe te roeren, gedurende 10 tot 15 minuten.
Roer de knoflook, tomatenpuree en rozemarijn door de groenten en kook nog een minuut mee.
Laat de soep sudderen.
Voeg de tomaten, bonen, bouillon en de Parmezaanse kaas-schil toe aan de pan. Laat het geheel 20 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
Roer de pasta erdoor en kook nog eens 10 minuten, of totdat de pasta al dente is.
Voeg de boerenkool en rode pepervlokken toe. Kook totdat de boerenkool geslonken is. Breng op smaak met zout en peper en serveer!
Het recept ‘Pasta e fagioli’ is afkomstig van Love & Lemons.
Klik hier voor het originee recept.
Geef een reactie