Benodigdheden
1 aardappel
1 wit van prei
1 sjalot
1 groentenbouillon
2 l water
1 ui
4 rode paprika’s
1 dl room
frans brood
kruidenkaas
1 tl boter
1 PH groentenbouillon
PH Pomodorikruiden
1 gele paprika
1 tl Alpro soya Bakken en Braden
Bereiding
Smelt de boter in een kookpot. Snij de ajuin en de sjalot fijn en stoof ze aan in de kookpot. Snij de prei, paprika en de aardappel in kleine blokjes en stoof mee aan.Zet alles onder water, voeg de bouillon toe en laat 30 a 35 min koken.
Mix alles goed door met een staafmixer. Giet de room erbij en roer door.
Snij de gele paprika in kleine blokjes.
Snij het Frans brood in stukken en besmeer met de kruidenkaas.
Schep de soep in een bord en leg het besmeerde broodje erbij.
Versier met de blokjes gele paprika en PH Pomodori.
Bewaren
Paprika’s mogen nooit in de koelkast bewaard worden. Bij te lage temperaturen bestaat de kans dat ze gaan bederven. Bewaar ze in de kelder. Onder optimale omstandigheden zijn paprika’s tot twee weken na oogstdatum houdbaar.
4 personen
Bron: vtm.be