Deze dikke, rustieke tomatensoep wordt gemaakt met oud brood, tomaten, knoflook en basilicum. Het is een Toscaanse favoriet die comfort in een kom biedt. Pappa al Pomodoro is lekker low budget, maar smaakt – zoals we dat gewend zijn van de Italianen – als een sterrenmaal.
Benodigdheden
1 kg tomaten, voor de saus
400 g Toscaanse brood, oud
1 teentje knoflook
1 l groentebouillon
extra vierge olijfolie
peper en zout
enkele blaadjes basilicum
Ook handig
Bereiding
Was de tomaten, snijd ze in stukken en laat ze zonder toevoegingen in een pan op matig vuur sudderen.
Zodra ze zacht zijn, zeef ze door een passe-vite en zet de verkregen saus apart.
Bak in een pan, bij voorkeur van aardewerk, het teentje knoflook met een scheutje extra vierge olijfolie.
Verwijder het teentje knoflook, voeg de tomatenpuree toe, een deel van de groentebouillon die je van tevoren gezouten hebt, en het in stukjes gesneden brood.
Laat op een matig vuur koken en roer regelmatig totdat het brood al het vocht heeft opgenomen.
Voeg indien nodig meer bouillon toe tot de gewenste consistentie is bereikt.
Je kunt de pappa al pomodoro dikker laten met enkele zichtbare stukjes brood of doorkoken totdat het brood volledig is opgelost.
Breng op smaak met zout, peper en voeg enkele met de hand gescheurde blaadjes verse basilicum toe.
Sluit de pan met een deksel en laat rusten, zelfs tot een uur.
Serveer de pappa al pomodoro in diepe borden en werk af met een scheutje Toscaanse extra vierge olijfolie en eventueel extra peper.
Het recept ‘Pappa al pomodoro’ is afkomstig van Ricettando con Dany.
Klik hier voor het originele recept.
Geef een reactie