Benodigdheden
1500 g rijpe, aromatische tomaten
2 uien
4 teentjes knoflook
olijfolie
enkele takjes oregano, tijm of rozemarijn
zout en peper
een beetje gedroogde peperoncini of chili
snufje suiker
100 ml room of water
2 burrata’s
basilicum
Voor de knoflook-crostini
8 sneetjes ciabatta
olijfolie
2 teentjes knoflook
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C (boven- en onderwarmte).
Halveer de tomaten, snijd de uien grof en de knoflook in plakjes.
Leg de tomaten met de snijkant naar beneden op een bakplaat en verdeel de uien en knoflook erover. Besprenkel met olijfolie, voeg zout en de verse kruiden toe.
Rooster dit 30-35 minuten in de oven, tot de uien en knoflook lichtbruin en de tomaten zacht zijn.
Optioneel: verwijder de tomatenschillen voor een gladdere soep.
Doe alles in een pan of blender en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout, peper, peperoncini en een snufje suiker. Voeg room of water toe als de soep te dik is.
Voor de knoflook-crostini
Verhit olijfolie in een pan, snijd de knoflook in plakjes en bak deze samen met het brood aan beide zijden goudbruin. Bestrooi met zout.
Serveer de soep in diepe borden, scheur de burrata en leg op elk bord een halve burrata. Garneer met verse basilicum en serveer er twee sneetjes knoflookbrood per persoon bij.
Het recept “Oven-geroosterde tomatensoep met burrata en knoflookbrood” is afkomstig van Marry Kotter.
Geef een reactie