Verras je gasten met Engelse soep vol Aziatische ingrediënten.
Benodigdheden
3 cm verse gember
100 g shiitakes
95 g mix voor Engelse ossenstaartsoep
2 l water
400 g verse oosterse wokgroenten
400 g verse mihoen
125 g taugé
1 limoen, schoongeboend
2 el vissaus
Bereiding
Schil de gember. Snijd de gember en shiitakes in plakjes. Doe samen met de Engelse ossenstaartsoep en het water in een soeppan. Breng al roerend aan de kook. Laat 6 min. op middelhoog vuur koken. Voeg na 2 min. de wokgroenten toe. Roer regelmatig.
Verdeel ondertussen de mihoen en taugé over diepe borden. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, -sap en de vissaus. Verdeel de soep over de mihoen en taugé. Lekker met verse koriander.
Tip
Hou je van pittig? Voeg 1 in ringetjes gesneden rode peper toe.
4 personen
Bron: ah.be
Geef een reactie