Deze overheerlijke pompoensoep op grootmoeders wijze is een supermakkelijk recept voor een volle pompoensoep.
Benodigdheden
1 butternutpompoen
1 el roomboter
1 el olijfolie
2 gesnipperde uien
gemberpoeder
kurkumapoeder
kerriepoeder
blaadjes van een paar takjes tijm
1 laurierblad
scheut droge witte wijn
1 l groentebouillon
4 el room of crème fraîche
Bereiding
Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 5 centimeter. Verhit in een grote pan de boter met de olijfolie en fruit de ui.
Voeg de kruiden en specerijen toe en bak kort mee. Schenk er de groentebouillon bij en kook tot de pompoen gaar is.
Laat iets afkoelen en pureer met de staafmixer of blender tot een gladde soep.
Dien op met wat room of crème fraîche op het bord.
Het recept ‘Oma’s pompoensoep’ komt uit het moestuinkookboek Greendelicious, puur koken met je eigen oogst van Natascha Boudewijn.
Geef een reactie