Benodigdheden
plantaardige olie
150 g tofu
1 middelgrote wortel
150 g champignons
1 ui
0.5 cm verse gember
100 g sojascheuten
verse pijpui, in ringetjes
100 g noedel
1.5 l groentebouillon
scheutje sojasaus
plantaardige olie
Bereiding
Snijd de tofu in kleine blokjes en bak hem in de plantaardige olie tot hij rondom bruin en krokant is.
Snijd de groentjes: de wortel en champignons in dunne plakjes en de ui in stukjes. Rasp tenslotte ook de gember.
Laat de noedels gaar worden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg er de wortel, de champignons en de gember aan toe. Laat alles 5 minuutjes koken op een zacht vuur.
Voeg de ui en de tofu toe en laat nog 3 minuten doorkoken.
Breng de soep op smaak met een scheutje sojasaus. Haal de bouillon van het vuur en voeg de noedels en de sojascheuten toe. Garneer naar smaak met verse pijpuitjes.
Tip
Gember heeft een uitgesproken smaak, je kan het gerust weglaten als je er niet zo dol op bent.
Voor een pittigere soep kan je voor het serveren stukjes rode peper toevoegen.
Ook lekker met verse koriander, verse peterselie of verse bieslook.
4 personen
Bron: evavzw.be
Geef een reactie