Mulligatawny betekent eigenlijk ‘peperwater’. Dat klinkt niet echt smakelijk, maar deze Indische currysoep op basis van rijst is echt verrukkelijk. Jeroen maakt een vegetarische mulligatawny, maar een stukje kip past er ook prima bij.
Benodigdheden
2 l groentebouillon
olijfolie
3 ajuinen
2 tenen knoflook
½ rode chilipeper
enkele limoenblaadjes
3 stengels selder
4 wortelen
1 stengel citroengras
250 g rijst
kurkuma
gerookt paprikapoeder
garam masala
2 el gele currypasta
400 g tomatenblokjes
zout
2 puntpaprika’s
arachideolie
4 papadum
4 el yoghurt
Bereiding
Het recept ‘Mulligatawny‘ is afkomstig van Jeroen Meus.
Feest!
kerstgerechten, verrassende gourmets, partysnacks en katerfood
De keuken van Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus draaide op volle toeren om een uniek feestboek te maken. Met meer dan 100 recepten, van kerstklassiekers over verrassende gourmettafels tot heerlijke partysnacks.
Geef een reactie