Mosselen met friet is zowat dé klassieker bij uitstek, maar je kan de smakelijke weekdieren ook gebruiken voor een soepje met curry.
Benodigdheden
2 kg mosselen
2 uien
2 takjes groene selder
1 el zacht kerriepoeder
1 wortel
1 teentje knoflook
1 stukje verse gember van 1 cm
4 el light room
2 eierdooiers
2 klontjes Solo
peper
Bereiding
Maak de mosselen goed schoon en was ze 3 keer in koud gezouten water.
Hak een ui in grove stukken. Versnij de selder in stukken.
Laat een klontje Solo uitsmelten in een grote pot. Voeg de groenten toe. Overgiet met 4 eetlepels water. Laat 5 minuten zacht stoven.
Voeg de mosselen toe. Kruid met peper en meng met een spatel. Giet 10 cl water in de pot. Zet het deksel erop en laat de mosselen 7 tot 8 minuten garen op maximaal hoog vuur. Schud de pan even op na 4 minuten kooktijd.
Schep de gare mosselen uit de pot. Zeef het mosselsap en hou bij.
Schil de wortel en versnij in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de overblijvende ui. Hak de knoflook in kleine stukjes. Schil de gember en hak in kleine stukjes.
Laat een klontje Solo uitsmelten in een pot. Doe er de groenten en aromaten in. Laat 2 minuten zacht bakken. Voeg dan het currypoeder toe. Laat nog een minuut zacht verder bakken.
Giet het mosselsap bij de groenten. Breng aan de kook en laat onder deksel een kwartier zacht koken.
Haal de mosselen uit de schelpen.
Meng met een garde de eierdooiers en de light room.
Mix de soep. Doe er de mosselen bij. Laat nog even opwarmen maar niet meer koken.
Giet een pollepeltje soep in een fijn straaltje bij de eierdooiers met light room. Klop met de garde terwijl je giet. Giet dan het mengsel bij de soep. Laat even opwarmen maar zeker niet meer koken. Serveer.
4 personen
Bron: solo.be