Een hap van deze mosselsoep op Spaanse wijze en je bent verkocht! Dit gerecht is ideaal als je een grote groep vrienden of familie te eten krijgt, want je kunt de ingrediënten heel makkelijk verdubbelen en zo een aantal bakjes extra soep maken. Broodje erbij en klaar is Kees!
Benodigdheden
1 grote ui, in ringen
2 el gehakte peterselie
3 tenen knoflook, gehakt
100 ml witte wijn, plus extra
½ blik tomaatblokjes
1 kg schoongemaakte mosselen
½ citroen
croutons
Bereiding
Fruit de uiringen 5 minuten met de peterselie, bak de knoflook nu mee tot deze net verkleurt. Voeg de wijn toe en laat de helft inkoken.
Voeg blokjes tomaat en 200 ml water toe, zout en peper. Laat 10 minuten zacht koken. Doe de mosselen met water en een scheut wijn in een grote pan.
Laat afgedekt 5 minuten koken tot ze open zijn. Laat afkoelen, haal ze uit de schelp en roer door de soep. Knijp de citroen erboven uit.
4 personen
Bron: Jamie Oliver
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Geef een reactie