Een feestelijk soepje met een lekker pittige toast.
Benodigdheden
2 kg mosselen, grondig gespoeld en schoongemaakt
2 preiwitten
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el dragon, fijngesnipperd
1 stokbrood
8 plakjes chorizo
200 ml room
100 ml Noilly Prat of witte wijn
800 ml visfond
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Zet een grote pot op het vuur. Zet het vuur hoog en voeg de mosselen en noilly prat toe, dek af en schud af en toe op tot alle mosselen net gaar zijn. Giet af en bewaar het kookvocht. Haal de mosselen uit de schelp en bewaar ze in een beetje kookvocht.
Verwarm de oven voor op 180°C. Plet 1 teentje knoflook en meng met 3 eetlepels olijfolie. Snij 8 sneetjes van het stokbrood, leg ze op een bakplaat, wrijf ze in met de lookolie en leg op elke sneetje 1 plakje chorizo. Zet de broodjes kort voor het serveren 8 minuten in de oven.
Pel en snipper de ui en preiwitten fijn, plet 1 teentje knoflook. Stoof de ui, prei en look aan in een scheut olijfolie en laat ze garen op een zacht vuur. Voeg de bouillon, het kookvocht van de mosselen en de room toe en laat nog even inkoken.
Voeg de mosselen en dragon toe, laat 1 minuut doorwarmen en kruid met peper en zout. Serveer met de chorizotoastjes en extra verse dragon.
4 personen
Bron: Libelle Lekker
Geef een reactie