De gouden smaak van deze chowder wordt versterkt door de gele tinten van mosselen, ras el hanout, citroen en saffraan. Deze mosselchowder is er een voor in je vaste repertoire.
Benodigdheden
2 aardappels, geschild, in blokjes van 2 cm
1½ el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 plakken doorregen gerookt spek, fijngesneden
1 tl ras el hanout
1 kg panklare mosselen
175 ml witte wijn
250 ml slagroom
4 schijfjes snel ingemaakte citroen of 1 kwart ingemaakte citroen uit een pot, vruchtvlees en witte vlies verwijderd, schil fijngehakt
2 tomaten, zaadjes verwijderd, vruchtvlees fijngesneden
10 saffraandraadjes
1 el tijmblaadjes
1 el fijngesneden platte peterselie + extra blaadjes als garnering
Bereiding
Het recept ‘Mosselchowder’ is afkomstig van Valli Little voor Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen
Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.
Geef een reactie