Deze rijkgevulde Italiaanse soep is perfect als voorgerecht of lunch. Maak de minestrone een dag van tevoren, dan komt de smaak nóg beter tot zijn recht!
Benodigdheden
1 ham
1 ui, gehalveerd
2 laurierblaadjes
bosje peterselie
bosje tijm
5 wortels
5 stengels bleekselderij
3 courgettes
1 prei, gesneden
3 el olijfolie
2 blikken tomaatblokjes
150 g kleine pastavormpjes
1 blik cannellinibonen, uitgelekt
½ savooiekool, fijngesneden
Bereiding
Doe de ham, ui, kruiden, 2 gehalveerde wortels en stengels bleekselderij in een grote pan. Voeg net genoeg koud water toe om alles net onder te dompelen en breng het aan de kook. Schep het schuim van het oppervlak en laat het geheel een half uur zachtjes koken.
Zeef de bouillon en bewaar de ham. Kook de bouillon in tot ongeveer 1,2 liter. Snijd ondertussen de courgettes, de overgebleven wortels en bleekselderij in stukjes en bak deze met de prei een paar minuten in de olijfolie. Voeg de groenten vervolgens samen met de tomaat toe aan de bouillon.
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Voeg na 15 minuten de pasta en bonen toe, en de kool en het vlees van de ham na 25 minuten.
Breng de soep op smaak met flink wat zout en peper en serveer met een scheutje olijfolie.
Het recept ‘Minestronesoep’ is afkomstig van Jamie Oliver.
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Geef een reactie