Deze minestrone is de Italiaanse keuken perfect in z’n eenvoud. Het geheim? Écht goede ingrediënten: weinig in aantal, maar wel van superkwaliteit. En de pesto, die maak je zelf. Dat is nóg lekkerder!
Benodigdheden
pesto
1 bosje basilicum blaadjes geplukt
3 el pijnboompitten geroosterd
1 teen knoflook geperst
125 ml olijfolie extra vergine
50 g Parmezaanse kaas versgeraspt
minestrone
4 el olijfolie
1 ui fijngesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
1 prei alleen het wit, in ringen van 1½ cm
2 aardappels kruimig, Desiree, geschild, in blokjes van 1½ cm
2 wortels groot, in blokjes van 1½ cm
3 stengels bleekselderij in plakjes van 1½ cm
500 g kievitsbonen vers (borlottibonen), gedopt
200 g parelgort
100 g tomatenpuree
250 ml witte wijn
2 l kippen- of groentebouillon
½ bosje marjolein blaadjes geplukt
½ bosje oregano blaadjes geplukt
1 bosje bladpeterselie blaadjes geplukt
Ook handig
Bereiding
Het recept “Minestrone met parelgort en basilicumpesto” is afkomstig van Delicious Magazine.
Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen
Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.
Geef een reactie