Ben je dol op Mexicaanse burritos? Dan vind je dit recept vast ook heerlijk! Een Mexicaanse tortilla soep, fris en pittig, lekker zomers én snel te maken. Geïnspireerd op dit fijne recept van Joy the Baker.
Benodigdheden
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 flinke el (gerookt) paprikapoeder
2 tl gemalen komijn
1 tl chilipoeder
800 ml gepelde tomaten
1 l groentebouillon
200 g kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
200 g chilibonen, afgespoeld en uitgelekt
1 rode paprika, in blokjes
200 g maïs
zout en peper
als je van extra hitte houdt: 1 rode peper, fijngesneden
Voor de topping
4 tortilla’s, in reepjes gesneden
olijfolie
4 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
verse koriander, grof gehakt
1 rijpe avocado, in plakjes gesneden
zure room
Bereiding
Verhit in brede hapjespan een flinke laag olijfolie op medium vuur. Voeg de reepjes tortilla’s toe (waarschijnlijk moet je het in 2 of 3 gedeeltes doen, afhankelijk van de grootte van je pan) en bak ze totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Haal eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zeezout.
Voeg aan dezelfde pan je uien en knoflook toe en bak totdat ze geurig en lichtbruin zijn. Voeg nu je paprikapoeder, komijn en chilipoeder toe en bak een minuutje door.
Doe daarbij de gepelde tomaten (ook het sap) en roer goed door. Voeg de bouillon toe en laat even pruttelen. Pureer nu het geheel met een staafmixer, je kunt zelf bepalen hoe glad je de soep wil hebben.
Zet het vuur laag. Voeg de bonen, paprika, maïs en (als je van extra hitte houdt) de rode peper toe en kook zachtjes door, ongeveer een kwartiertje. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Lepel de soep in diepe borden of kommen en serveer met de gebakken reepjes tortilla, plakjes radijs, verse koriander, plakjes avocado en een dot zure room.
4 personen
Bron: Joy the Baker
Geef een reactie