Met chipotlepeper voor wat extra pit.
Benodigdheden
3 tenen knoflook
500 g gele bieten
3 el (olijf)olie
1 tl kurkuma
2 tl gemalen komijn
1¼ liter water
2 kippenbouillontabletten
600 g mais in blik
1 tl chipotlepeper in adobosaus in pot (La Morena)
7½ g verse koriander
Bereiding
Snijd de knoflook fijn. Schil de bieten en snijd in parten. Verhit de helft van de olie in een soeppan met dikke bodem en fruit de knoflook, bieten, kurkuma en komijn 3 min. Schep goed om. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken tot de bieten beetgaar zijn.
Doe ondertussen de maiskorrels in een vergiet, spoel af met koud stromend water en laat uitlekken. Meng de rest van de olie met de chipotlepeper en snijd de koriander grof.
Voeg twee derde van de mais toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Schep de rest van de mais erdoor en warm nog even door. Verdeel de soep over de borden, besprenkel met de peperolie en bestrooi met de koriander.
Tip
Eten er kinderen mee? Serveer de peperolie en koriander dan apart.
4 personen
Bron: ah.be
Geef een reactie