Dit meloen-gembersoepje met scampi is een superlekker soepje, héél eenvoudig en toch met wow-factor wanneer je dit je gasten voorschotelt.
Benodigdheden
1 cavaillon
sap van 1 limoen
1 tl versgeraspte gember
1 el vloeibare honing
5 cl room
4 scampi’s
boter
Bereiding
Laat de scampis ontdooien en pel ze. Laat het staartstukje eraan, dat oogt mooier, dit is mijn persoonlijke mening. Verwijder het darmkanaal.
Snij de meloen doormidden en verwijder de pitjes. Steek met een parisiennelepel 4 mooie bolletjes uit het vruchtvlees. Schep de rest van het vruchtvlees in de blender.
Voeg gember, limoensap, honing en een snuifje zout toe. Mix het geheel glad en zet in de koelkast.
Roer, vlak voor het serveren, de room erdoor.
Bak de scampi’s in hete boter. Kruid met peper en zout. Steek de gebakken scampi’s en de meloenbolletjes op prikkertjes.
Verdeel de soep over glaasjes. Werk af met een scampiprikkertje. Serveer onmiddellijk.
4 personen
Bron: mijnspar.be