Deze supersnelle vissoep staat niet alleen zo op tafel, maar is ook nog eens heel erg slank!
Benodigdheden
295 g gegrilde rode paprika’s in pot
75 g chorizoblokje
3 tl gedroogde oregano
300 g gesneden prei
720 ml passata di pomodoro
400 g linzen in pot
500 ml water
300 g verse pangasiusfilet
Bereiding
Verhit 1 el olie uit de pot paprika in een soeppan en laat de paprika’s uitlekken in een vergiet. Bak de chorizo, oregano en prei 2 minuten op hoog vuur.
Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes en laat de linzen uitlekken. Voeg de paprika met de passata, linzen en het water toe aan het chorizomengsel. Breng aan de kook. Laat de soep 8 minuten op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de vis in stukken en voeg toe aan de soep. Laat de soep nog 4 minuten koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tip
Lekker met knapperig brood (het gerecht is dan niet glutenvrij).
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn
Geef een reactie