Ook zo gek op paddenstoelen? In de herfst maken we het liefst elke week deze zalige, simpele én makkelijke paddenstoelensoep met tijm.
Benodigdheden
4 el extra vergine olijfolie
5 sjalotten in kwarten
2 tenen knoflook geperst
4 takjes tijm blaadjes geplukt
300 g kastanjechampignons in plakjes
125 ml sherry
50 g gedroogde porcini eekhoorntjesbrood, geweekt in 150 ml heet water
11 ⁄2 l kippenbouillon
bekertje slagroom
evt. flinterdun geschaafde zwarte truffel Italiaanse delicatessenwinkel
voor erbij: sneetjes getoast brood
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Makkelijke paddenstoelensoep met tijm’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen
Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.
Geef een reactie