Benodigdheden
3 of 4 aardappelen (450 g)
een handvol basilicumblaadjes
200 g gerookte spekreepjes
100 g kleine deegwaren (zoals tubettini)
1 el olijfolie
schilfers Parmezaanse kaas
2 uien
80 g verse pesto
1 vetarm gevogeltebouillonblokje
25 cl volle melk
peper en zout
Bereiding
Verwarm de olie in een stoofpot en bak er het spek en de fijngesnipperde uien in.
Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Doe ze bij in de stoofpot, meng 1 minuut, voeg 1 liter water toe, de melk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 8 minuten sudderen op een heel zacht vuur.
Voeg de pasta toe, meng goed en laat nog 8 minuten zacht koken.
Neem de pot van het vuur, laat 2 minuten rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak (het papier zal het vet absorberen), verwijder het papier en voeg de pesto toe.
Meng, breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met het fijngehakte basilicum. Dien de parmezaanschilfers apart op.
Tip
De aardappelen moeten alles samen ongeveer 15 minuten koken, hou hiermee rekening wanneer je deegwaren kiest waarvan de kooktijd geen 8 minuten is.
4 personen
Bron: Delhaize
Geef een reactie