Benodigdheden
25 cl kokosmelk
250 g aardappelen
300 g fijne plakjes geroosterde kipfilet Indiaas gekruid
1 dikke wortel
3 stengels groene selder
2 kippenbouillonblokjes
gehakte verse koriander
peper
1 l water
Bereiding
Snij de geschilde wortel en aardappelen in kleine blokjes. Snij de selderstengels in ringetjes. Doe alles in een stoofpot, voeg het water en de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat 10 minuten zacht koken.
Hak de plakjes kipfilet in grove stukken en voeg ze toe aan de stoofpot, evenals de kokosmelk en laat nog 5 minuten sudderen.
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met gehakte koriander en serveer warm met geroosterd naanbrood.
Tip
Je kan de kokosmelk door Bulgaarse yoghurt vervangen, voeg die dan op het einde van de kooktijd toe en laat de soep niet meer koken.
4 personen
Bron: Delhaize
Geef een reactie