Met bouillon, balletjes, gegrilde groenten én frisse munt maak je deze heerlijke maaltijdsoep.
Benodigdheden
2 rode uien
1 courgette
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
250 g cherrytomaten
4 el milde olijfolie
1 el gedroogde oregano
2 el balsamicoazijn
250 g ricotta
2 kippenbouillontabletten
1¼ liter water
275 g rundersoepballetjes
15 g verse munt
1 ciabatta
Verder nodig
soeppan
staafmixer
bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel, en snijd het vruchtvlees in stukken van ongeveer 2 cm breed. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten met een scherp mes en snijd ook deze in stukken van 2 cm.
Meng op een bakplaat de gesneden groenten met de cherrytomaten, olie, oregano en azijn. Bestrooi met een beetje zout en peper, en schep goed om. Rooster de groenten ongeveer 45 minuten in het midden van de oven en schep ze elke 10 minuten om.
Leg ondertussen de ricotta op een andere bakplaat bekleed met bakpapier. Plaats de plaat met ricotta onder de groenten in de oven en bak deze circa 30 minuten. Haal daarna de ricotta uit de oven en laat deze 15 minuten afkoelen.
Breng de geroosterde groenten, ricotta, bouillontabletten en het water samen in een grote soeppan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg de rundersoepballetjes toe aan de soep en laat ze op laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar worden.
Snijd ondertussen de munt fijn en het ciabattabrood in plakjes.
Verdeel de soep over kommen, garneer met de verse munt en serveer met het ciabatta.
Geef een reactie