Benodigdheden
250 g rode linzen
1 rode ui fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
stukje gember zonder schil
1 avocado
1/2 tl gemalen citroengras of verse
1/2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kurkuma
2 groentebouillonblokjes
verse koriander
sap van een halve limoen
zwarte sesam zaadjes
chiazaadjes
olijfolie
1 tl kokosolie
Bereiding
Doe een scheutje olijfolie en 1 theelepel kokosvet in een soeppan, fruit de ui en knoflook.
Dan de linzen erbij en roer even door, strooi er de kruiden overheen en doe daarna 1 liter water erbij met het stukje gember en als je verse citroengras hebt doe je die er ook bij.
Breng aan de kook en voeg de bouillon blokjes toe. Laat ongeveer 20 min zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.
Schep in een kom en doe er stukjes avocado, sap van limoen en als laatste wat zwarte sesamzaadjes en chiazaad er over.
Ongeveer 1 liter soep
Bron: Ellemieke Vermolen uit het boekje Happy Food
Geef een reactie