Bladerdeegpakketjes voor een feestelijke soep.
Benodigdheden
6 plakjes bladerdeeg, diepvries
1 kleine rode paprika
1 ei
1 duopakje hamreepjes
100 g verse roomkaas, MonChou
1 pak romige lente-ui soep
1 bosuitje
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Ontdooi het bladerdeeg. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Klop het ei los. Meng de paprika, de helft van de hamreepjes, MonChou, zout en peper goed in een schaal.
Rol het bladerdeeg een beetje uit. Snijd diagonaal door en vul driehoekjes met het MonChoumengsel. Vouw de pakketjes goed dicht en bestrijk met het ei.
Bak de pakketjes goudbruin en knapperig in ca. 15 minuten.
Schenk 1,5 liter koud water in een pan. Voeg al roerend met een garde de soep toe. Breng aan de kook en voeg de rest van de hamreepjes toe. Laat 5 minuten koken.
Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de soep over vier soepkommen. Garneer met de bosui en serveer de pakketjes bij de soep.
4 personen
Bron: ah.nl