Deze lente minestrone met opgeklopte citroenricotta is perfect voor frisse avonden. Hij zit boordevol groenten, is vegetarisch en staat in slechts 30 minuten op tafel.
Benodigdheden
30 g ongezouten roomboter
2 preien, schoongemaakt, bijgesneden en in halve maantjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el verse oregano, fijngehakt
1,5 l groentebouillon
300 g courgette, in blokjes
300 g asperges, in stukjes
300 g diepvrieserwten
400 g witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
4 el verse peterselie, fijngehakt
225 g kleine pasta bijv. ditalini of schelpjes, gekookt
sap en rasp van een ½ citroen
250 g ricotta
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding
Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de prei toe en bak 5 minuten, tot deze zacht begint te worden.
Voeg de knoflook en oregano toe en bak nog 1 minuut mee.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de courgette, asperges, erwten en witte bonen toe. Laat 5 minuten koken tot de groenten net gaar zijn.
Zet het vuur uit en roer de peterselie, gekookte pasta en citroensap erdoor.
Klop intussen de ricotta samen met de citroenrasp met een mixer ongeveer 1 minuut tot het luchtig is.
Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveer de soep met een lepel opgeklopte citroenricotta bovenop.
Het recept ‘Lente minestrone met citroen-ricottaroom‘ is afkomstig van Nutmeg Nanny.
Geef een reactie