Een razend populaire soep in Maleisië en Singapore: de laksa. Er zijn twee soorten; assam laksa en curry laksa. De assam laksa is een zure, kruidige soep en deze curry laksa wordt met kokosmelk en garnalen bereid.
Benodigdheden
400 g jumbo easy peel scampi’s
250 g fijne rijstvermicelli, mihoen
200 g prinsessenbonen
200 g verse ananas
12 macadamianoten
500 ml kippenbouillon
800 ml kokosmelk
200 g rode currypasta
2 el arachideolie
4 steranijs
3 kaneelstokjes
4 el vissaus
4 el limoensap
4 el kokosbloesemsuiker
4 el mangochutney
1 plantje koriander
1 plantje verse munt
gebakken uitjes
2 rode piccantina chilipepers
3 kleine sjalotjes
45 ml rijstazijn
1 kl zeezout
1 kl fijne suiker
Bereiding
Het recept ‘Laksa met garnalen’ is afkomstig van Spar.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie