Een kruidige en smakelijke soep voor lange winterdagen.
Benodigdheden
1 kleine pompoen of een halve grote
1 grote winterwortel
2 grote uien
1 el geraspte gemberwortel
1 el gehakte verse koriander
2 tenen knoflook
1 tl korianderzaad
1 tl komijn
4 blokjes kippenbouillon
1 tl citroenrasp
peper en zout
3 el olijfolie
Verder nodig
Bereiding
Rooster de komijn en korianderzaad kort in de pan en vijzel deze fijn. Snijd de uien fijn, de winterwortel en de pompoen in blokjes. Rasp de gemberwortel en hak de verse koriander. Plet de knoflooktenen, bestrooi ze met zout en snijd ze fijn.
Bak de uien in olijfolie glazig op een matig vuur. Voeg de wortel en pompoen toe, draai het vuur hoog en laat het geheel 5-7 minuten al omscheppend garen. Voeg de bouillonblokjes, de komijn, het korianderzaad, de knoflook en 2 liter water toe. Breng het geheel aan de kook en laat daarna op laag vuur een half uur doorkoken. Voeg de verse koriander en de citroenrasp toe en mix de soep met de staafmixer glad. Breng verder op smaak met peper en zout. Zeef de soep om een mooie gladde soep te krijgen.
Opdienen met een scheutje room en voor de kleur een takje koriander.
6 personen
Geef een reactie