Benodigdheden
200 g lamsschouder
2 uien
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
olijfolie
1 blikje tomatenpuree
2 tl karwijzaad
1 tl korianderzaad
1 el zoete paprikapoeder
2 el harissa
200 g gedroogde geweekte kikkererwten
1250 ml water
zout
100 g vogeltongpasta
1 citroen
0,5 bos koriander
Bereiding
Snijd het vlees in mooie, gelijkmatige stukken. Pel de uien en knoflook en snipper deze fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olie in een ruime pan op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan. Voeg vervolgens de gesnipperde uien, knoflook, en fijngesneden bleekselderij toe. Bak alles samen gedurende enkele minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden.
Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg het karwijzaad, korianderzaad en paprikapoeder toe. Laat de smaken al roerend circa 7 minuten op laag vuur intrekken.
Voeg de kikkererwten en de harissa toe en blus af met het water. Roer alles goed door en laat de soep op laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Voeg de pasta toe en laat deze in de soep nog circa 10 minuten meekoken tot hij beetgaar is.
Schep de geurige chorba in diepe borden of kommen. Besprenkel met een scheutje olijfolie en garneer met een partje citroen en fijngehakte koriander voor een frisse toets.