Benodigdheden
12 wokgamba’s
8 coquilles
1 snufje zout
1 snufje peper
4 stengels sereh (citroengras)
4 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook
1 kleine rode peper
250 g kreeftensaus
1 bouillonketeltje vis
300 ml water
400 ml kokosmelk
1 citroen, sap
2 el koriander
Bereiding
Rijg aan elke stengel sereh om en om de gamba’s en de coquilles. Bestrooi de spiesen met zout en peper.
Verhit in een hapjespan de helft van de olie. Bak de spiesen 2 minuten rondom op hoog vuur. Neem ze uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Verhit de laatste olie in de pan. Fruit de knoflook met de peperringetjes 2 minuten Voeg de kreeftensaus, het bouillonketeltje en het water toe en breng aan de kook. Schenk het blik kokosmelk en het sap van de limoen erbij en breng weer aan de kook.
Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel over de diepe borden of kommen. Leg op elk bord of elke kom een spies. Bestrooi de soep met de koriander.
Tip
Rijg de spiesen van tevoren zodat het sereharoma in de vis kan trekken. Geen sereh? Rijg de gamba’s en coquilles aan houten spiesjes en marineer ze in limoensap met een beetje knoflook en/of rode peper.
4 personen
319 kcal per eenpersoonsportie
Bron: jumbo.com
Geef een reactie