Koriander en limoensap accentueren de verfijnde avocadosmaak in deze verfrissende soep. Het is een eenvoudige maar heerlijke soep, ideaal als een zomers voorgerecht of als lichte lunch.
Benodigdheden
1 el olijfolie, extra vergine
450 g prei, overlangs gehalveerd en in dunne schijfjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
750 ml groente- of kippenbouillon
1 grote, rijpe avocado
125 g magere yoghurt
1 el limoensap
2 el fijngehakte verse koriander
peper en zout
8-12 ijsblokjes (desgewenst)
schijfjes limoen
takjes verse koriander
Bereiding
Verhit de olie in een braadpan, voeg de prei en de knoflook toe en laat 10 minuten bakken tot de prei een beetje zacht is maar nog niet verkleurd. Roer er regelmatig door. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Dek de pan af, temper het vuur en laat 10 minuten sudderen of tot de prei gaar is.
Haal de pan van het vuur en laat de soep een beetje afkoelen. Pureer de soep dan in een mixer of een keukenmachine of mix ze in de pan met behulp van een staafmixer. Giet de soep in een grote kom en laat die helemaal afkoelen. Zet de soep dan voldoende lang koel weg.
Maak de avocado net voor het serveren klaar. Halveer de avocado en gooi de pit weg. Schep het vruchtvlees uit de schil en druk het door een fijne roestvrijstalen of nylon zeef. Je kan de avocado ook in een mixer of keukenmachine pureren tot deze smeuïg is. Voeg eventueel een beetje van de afkoelde soep toe aan de puree, zodat deze zeker voldoende smeuïg is.
Voeg de avocadopuree toe aan de soep, samen met de yoghurt, het limoensap en de koriander. Breng op smaak en schep de soep dan in 4 kommen. Leg in elke kom 2-3 ijsblokjes als je dat wenst en voeg enkele schijfjes limoen en takjes koriander toe. Serveer direct.
4 personen
Bron: allrecipes.nl
Geef een reactie