Benodigdheden
2 sjalotjes, grof gehakt
1 teentje knoflook
2 rode paprika’s, zonder zaadjes
1 sneetje wit brood, zonder korst
400 ml passata
150 ml groentebouillon
3 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 tl gouden basterdsuiker
180 g gepelde rivierkreeftstaartjes
een paar blaadjes basilicum, kleintjes
Bereiding
Doe de sjalotjes, knoflook, rode paprika, wit brood en passata samen in een blender of keukenmachine.
Druk door een zeef in een kom en roer er de groentebouillon, olijfolie, witte wijnazijn en basterdsuiker bij. Kruid met peper en zout en zet voor een paar uur in de koelkast.
Schep de soep in 4 ondiepe kommen, verdeel de gepelde rivierkreeftjes, voeg een paar kleine blaadjes basilicum toe en een klein scheutje olijfolie.
4 personen
Bron: olivemagazine.com
Geef een reactie