In Noord- en Zuid-Amerika vind je veel maïssoep, zoals Mexicaanse pozole, die al eeuwenlang wordt gegeten.
Benodigdheden
2 el milde olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 blikken maïs à 300 g, uitgelekt
1 l groentebouillon
± 75 g oud wit brood of ciabatta, zonder korst
chilipeper uit de molen, naar smaak
100 g feta
3 takjes platte peterselie, grof gesneden
olijfolie extra vierge, om te besprenkelen
maïs(stok)brood, voor erbij
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Koude maïs-broodsoep met feta’ is afkomstig van Janneke Philippi voor Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen
Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.
Geef een reactie