Deze koude basilicumsoep is rijk, romig en vullend. Zorg ervoor dat je de soep volledig koelt, zodat de juiste consistentie kan ontstaan.
Benodigdheden
240 ml rauwe cashewnoten, geweekt
480 ml water
180 g verse basilicumblaadjes
2 handjes babyspinazie
1 teentje knoflook
1/2 tl zeezout
1/2 tl gemalen peper
Bereiding
Spoel de geweekte cashewnoten af en gooi het weekwater weg.
Mix in een blender op lage stand de cashewnoten en het water samen. Voeg de basilicum, spinazie, knoflook, zout en peper toe en blend op lage stand tot het geheel volledig glad is.
Doe de soep over in een luchtdichte container en zet minimaal één uur in de koelkast of totdat de soep helemaal gekoeld is.
Serveer met een paar eetlepels maïs-komkommersalade (zie hieronder), een scheutje olijfolie en een snufje zeezout en peper.
Maïs-komkommersalade
Deze salade is de perfecte aanvulling op de soep en mag niet worden weggelaten. Houd er rekening mee dat rauwe maïs voor sommigen moeilijk te verteren is, blancheer het kort indien gewenst. Cherrytomaten en zoete paprika’s zouden een uitstekende toevoeging zijn aan de salade-ingrediënten. Wees creatief, alle zomerse smaken werken hier. Hoe langer het staat, hoe smakelijker het wordt, dus je kunt het van tevoren maken. Dit recept maakt meer salade dan je nodig hebt, dus je hebt een klein schaaltje over om zo op te eten.
Benodigdheden
3 kolven zoete maïs
1 kleine tot middelgrote komkommer, geschild indien gewenst, ongeveer 360 ml in blokjes gesneden
grote handvol peterselie, gehakt
60 ml olijfolie
1 el rode wijnazijn of appelciderazijn
Sap van 1/2 citroen, ongeveer 1 el
1/4 tl zeezout + meer naar smaak
1/2 tl gemalen peper
Bereiding
Haal de maïskorrels van de kolf. Snijd de komkommer in kleine stukjes.
Meng de maïskorrels, gesneden komkommer, gehakte peterselie, olijfolie, azijn, citroensap, zeezout en peper in een kom en hussel alles goed door elkaar.
Zet de salade in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.
Het recept ‘Koude basilicumroomsoep met maïs-komkommersalade’ is afkomstig van With Food + Love.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie