Dit Aziatisch soepje met Chinese kool, gember en kokosmelk is pure verwennerij, zeker met de pittige gebakken scampi erbij.
Benodigdheden
16 scampi’s, gepeld en ontdarmd
1 Chinese kool, in fijne reepjes
2 wortelen, in plakjes
1 rode ui, fijngesnipperd
1 lente-uitje, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
½ citroen, geperst
1 kl tomatenpuree
400 ml kokosmelk
800 ml kippenbouillon
2 el arachideolie
1 kl paprikapoeder
½ kl cayennepeper
peper en zout
Bereiding
Maak een marinade van de tomatenpuree, het citroensap, de paprikapoeder en de cayennepeper. Kruid af met peper en zout en dompel de scampi’s hierin. Zet afgedekt in de koelkast.
Verhit een eetlepel arachideolie in een pan. Fruit hierin de ui glazig en doe er de lente-uitjes en de knoflook bij.
Voeg na enkele minuten de gemberwortel toe. Schep regelmatig om en laat even bakken.
Voeg dan chinese koolreepjes en de wortelen toe en bak nog 5 minuten. Blus met de kippenbouillon.
Breng de soep aan de kook en schenk er de kokosmelk bij. Laat 5 minuutjes sudderen.
Bak de scampi’s kort aan in een eetlepel hete arachideolie. Doe ze bij de hete soep en serveer.
4 personen
Bron: 15gram.be
Geef een reactie