Benodigdheden
1,5 l kippenbouillon
400 g savooikool (of 200 g witte kool en 200 g savooikool)
1 stengel prei
100 g spek
1 teentje look
4 takjes salie
1/2 tl bicarbonaat
olijfolie
versgemalen peper & zout
Bereiding
Verwarm de bouillon. Snijd de kool en prei in fijne reepjes. Pers het teentje knoflook uit.
Verwarm olie en voeg de geperste knoflook en fijngesneden prei toe en bak 2 minuten. Voeg de gesneden kool toe en laat deze twee minuten meestoven.
Blus met de hete bouillon en voeg de salie en bicarbonaat toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken tot de kool zacht is. Bak ondertussen de speklapjes goudbruin en krokant aan en snijd ze in stukken.
Afwerking
Verwarm de bouillon. Snijd de kool en prei in fijne reepjes. Pers het teentje knoflook uit.
Verwarm olie en voeg de geperste knoflook en fijngesneden prei toe en bak 2 minuten. Voeg de gesneden kool toe en laat deze twee minuten meestoven.
Blus met de hete bouillon en voeg de salie en bicarbonaat toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken tot de kool zacht is. Bak ondertussen de speklapjes goudbruin en krokant aan en snijd ze in stukken.
4 personen
Bron: njam.tv
Geef een reactie