Benodigdheden
1½ komkommer
4 el olijfolie extra vierge
30 g peterselie, fijngesneden
1 rijpe avocado, geschild
5 ansjovisfilets, in olijfolie
2 sjalotten, in parten
1 teen knoflook
1 citroen, uitgeperst
250 ml Griekse yoghurt
Bereiding
Schil 1/2 komkommer en snijd in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Meng met de helft van de olie, 2 el peterselie en peper en zout naar smaak. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Halveer 1 komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Pureer de komkommer, avocado, ansjovis, sjalot en knoflook en 200 ml water 1 min. in de keukenmachine. Voeg de rest van de olie en peterselie, het citroensap en de yoghurt toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout. Laat in 2 uur afgedekt in de koelkast koud worden.
Schenk de soep in glazen en verdeel de komkommerblokjes erover.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn
Geef een reactie