Benodigdheden
1 groene patisson pompoen
1 grote ui
1 teen knoflook
500 ml water
1,5 tl zeezout
250 ml room
4 kleine biologische sinaasappels
Bereiding
Snijd de Patisson in tweeën, haal de pitten eruit en snijd de pompoen met schil er nog aan in kleine stukken. Vervolgens snipper je de ui en knoflook.
Doe wat olie in een pan. Fruit de ui met de knoflook en voeg even later de pompoen en het zout en peper toe.
Voeg het water toe en laat zachtjes koken totdat de pompoen beetgaar is. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Als de soep afgekoeld is kun je met behulp van een staafmixer of blender alles tot een glad geheel mixen.
Verdeel de soep over 4 kommen en voeg per kom enkele eetlepels room toe. Je kunt de room eventueel opkloppen en als stijve room erbij serveren.
Per portie pers je een sinaasappelsap uit en dit voeg je toe aan de kom soep met room. Als je van een sterke sinaasappelsmaak houdt, kun je wat rasp van de sinaasappelschil toevoegen.
4 personen