Dit knolseldersoepje met parmaham en basilicumolie kun je zowel als hapje als voorgerechtje serveren. Dan maak je de portie gewoon iets groter. Dit gerechtje kan je met kerst maken, omdat je het eenvoudig een dag van tevoren klaar kunt maken Dat is natuurlijk superhandig, vooral als je meerdere gangen hebt of een grote groep krijgt. Het is snel te maken en ziet er echt smakelijk uit!
Benodigdheden
500 g knolselderij, geschild, in gelijke blokjes
1 citroen, uitgeperst
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
100 ml witte wijn
500 ml kippenbouillon + evt. extra
75 ml slagroom
350 ml extra vierge olijfolie
1 bos basilicum (30 g)
2 teentjes knoflook
5 grissini
5 plakjes parmaham, in de lengte gehalveerd
Bereiding
Het recept ‘Knolseldersoepje met parmaham en basilicumolie’ is afkomstig van Nina Loves Food.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie