In de herfst wil je het liefst verdrinken in soep. In deze knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen komen alle smaken en geuren van de herfst samen.
Benodigdheden
500 g knolselderij geschild en in stukjes gesneden
1 sjalot fijngesneden
2 el zonnebloemolie
350 ml bouillon (of meer als je een dunnere soep wil)
100 ml slagroom
50 g boter
nootmuskaat
1 appel fijngeraspt (Granny Smith)
4 fijngehakte walnoten
walnotenolie
Verder nodig
Bereiding
Stoof de knolselderij in de olie samen met de sjalot. Voeg er na vijf minuutjes de bouillon bij en laat gedurende 25 minuutjes koken op een zacht vuurtje tot de selderij zacht is. Voeg de slagroom en de boter toe, en pureer met een staafmixer. Kruid eventueel met peper, zout en wat nootmuskaat.
Verdeel de soep over de borden en versier met wat appel en wat walnoten. Voeg er als laatste een beetje walnotenolie aan toe.
4 personen
Bron: Ann Vertriest voor Culy
Geef een reactie