Benodigdheden
1 bol knoflook, gehalveerd
1 grote ui, fijngehakt
1 knolselder (ca. 500 g), geschild en in stukjes gesneden
2 aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
1 bouquet garni
1 l groentebouillon of kippenbouillon
100 ml slagroom
zout en peper
peterselie olie
grote handvol verse Italiaanse peterselie
50 ml olijfolie
Verder nodig
keukenmachine
aluminiumfolie
staafmixer
soeppan
Bereiding
Rooster de knoflook. Leg daarvoor een gehalveerde bol knoflook op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout. Wikkel in folie, plaats in de oven op 180°C en laat roosteren gedurende 45 minuten – 1 uur tot de knoflook zacht is.
Knijp uit en zet apart.
Bak de ui in een scheutje olijfolie tot ze zacht en glazig is. Voeg de knolselder en aardappel toe en bak gedurende 10 minuten. Voeg de geroosterde knoflook en bouquet garni en giet de bouillon erbij. Laat de soep zachtjes sudderen gedurende 30-45 minuten tot de groenten zacht zijn.
Pureer de soep en voeg een beetje meer bouillon toe als de soep te dik is. Voeg de room toe en breng op smaak.
Om de peterselie olie te maken, meng je de peterselie en de olie in een kleine keukenmachine en mix tot de peterselie zeer fijn gehakt is. Passeer het mengsel door een zeef en gooi de peterselie weg. Serveer de soep met een beetje van de peterselie-olie.
4-6 personen
Bron: simply-delicious-food.com