Deze klassieke soep valt altijd in de smaak.
Benodigdheden
1 ui
2 stengels groene selder
400 g wortelen
4 blaadjes boerenkool (of groene kool)
1 citroen
Voor de bouillon
4 kippenbouten
1 kl zwarte peperkorrels
20 g bladpeterselie
2 stengels selder
2 wortelen
1 grote ui
1 kruidentuiltje (laurier, tijm, peterseliesteeltjes)
Bereiding
Maak de bouillon, dit kan je gemakkelijk de avond voordien doen. Schil de wortelen en snij in grove stukken. Plet de peperkorrels in een vijzel. Snij de peterselie en de selder fijn.
Leg de kippenbouten in een grote soeppot. Voeg de groenten, de gekneusde peperkorrels en het kruidentuiltje toe. Schenk er 2 liter water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur zachter en laat de bouillon 2 uur zachtjes koken, met het deksel op de pan.
Neem de kippenbouten uit de pan en leg op een bord. Spoel een propere theedoek zorgvuldig met heet water en knijp uit. Leg de theedoek in een grote zeef en zeef de bouillon boven een andere pan zodat je een heldere bouillon overhoudt.
Verwijder het vel van de kippenbouten en pluk het kippenvlees met twee vorken van de bouten. Verwarm de bouillon opnieuw en dep eventueel het vet op met keukenpapier.
Snij de groenten voor de soep fijn en voeg toe aan de bouillon. Laat nog zo’n 10 minuutjes koken, breng op smaak met peper en zout en voeg de boerenkool en de geplukte kip toe. Pers er wat citroensap bij en serveer meteen.
4 personen
Bron: Libelle Lekker
Geef een reactie